Turistička organizacija opštine Bač organizovala je manifestaciju „Dan jagode i meda“ 03. juna 2023. godine u OŠ „Vuk Karadžić“ u Baču.

Manifestaciju ju u 10.00 časova otvorio direktor Turističke organizacije opštine Bač Darko Vojnović, tom prilikom najavio program, ukazao na važnost i značaj ove menifestacije kao i da je poželeo svim prisutnima dobrodošlicu.

U okviru manifestacije „Dan jagode i meda“ održane su i dečje igre u kojima su učestvovali učenici od I do IV razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bača: „Navlačenje konopca“, „Iz činije u činiju“, „Prenesi jagode“, „Veseli kelner“ i „Ko će brže pojesti jagode“. Svim učesnicima su dodeljeni pehari i zahvalnice.

Prisutni su imali priliku da uživaju u nastupu hora KUD-a „Mladost“, ali i u promociji dve pesme „Jagode i med“ i „Prolećna sonata“ autora Vladimira Bosančića.

Svi posetioci mogli su da uživaju u prijatnoj atmosferi, ali i da posete izložbeno-prodajne štandove i da kupe i degustiraju med, proizvode od meda, jagode, kolače, ikone i drugo. Svoje proizvode su izlagali: Voćarska zadruga „Bačka jagoda“, Pčelarstvo „Mandić“, Opštinsko udruženje pčelara „Mostonga“ i drugi.