Raspisan poziv za podnošenje predloga za najbolja inovativna rešenja za cirkularni kulturni turizam 

 

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u saradnji sa opštinama Bač, Sremski Karlovci i Irig i u partnerstvu sa još 14 međunarodnih organizacija, dobila je podršku iz EU Programa za istraživanje i inovacije HORIZONT 2020 za projekat “BeCulTOUR: Više od kulturnog turizma”. Ovaj projekat ima za cilj unapređenje i inovativni održivi razvoj u oblastima: kulturnog, istorijskog, religijskog i prirodnog nasleđa i turizma u šest evropskih oblasti – među kojima je i Vojvodina, konkretnije Bač, Sr. Karlovci i Irig.
Međunarodni konzorcijum, predvođen projektnim partnerom Haute Ecole ICHEC–ECAM–ISFSC iz Brisela – raspisao je Poziv za podnošenje predloga za najbolja inovativna rešenja za cirkularni kulturni turizam u opštinama Bač, Sremski Karlovci i Irig.
Cilj ovog međunarodnog poziva otvorenog za učesnike iz Srbije je da se izabere i dodeli nagrada za najbolja rešenja sa fokusom na inovativne oblasti koje podrazumevaju:
• savremeno tumačenje nasleđa,
• duhovno iskustvo nasleđa,
• priroda kao nasleđe,
• ruralni suživot i/ili
• čulno iskustvo nasleđa.
Inovativno rešenje za cirkularni turizam podrazumeva skup proizvoda i/ili usluga čiji je cilj stvaranje jedinstvenog iskustva, odnosno turističke usluge u skladu sa aktuelnim tendencijama kulturne i kreativne industrije, digitalizacije, preduzetništva i očuvanja prirode, tradicije i nasleđa.
Za prijavljivanje je potrebno kratko navesti idejno rešenje i sastav tima, na engleskom jeziku (pogledati link: www.becultour.eu/hackathon) do 19. maja 2022. godine.

Više informacija u vezi konkursa možete preuzeti ovde:

http://skgo.org/konkursi/detaljno/310/poziv-za-podnosenje-predloga-u-okviru-projekta-becultour-inovativna-resenja-za-cirkularni-kulturni-turizam-u-bacu-sremskim-karlovcima-i-irigu