Održana deveta “Bačka kulenijada i kobasicijada 2022” 

 

Turistička organizacija opštine Bač organizovala je devetu po redu tradicionalnu gastronomsku manifestaciju „Bačka kulenijada i kobasicijada“ u Gradskom parku u Baču, 30. aprila 2022. godine.

Na manifestaciji je bio prijavljen rekordan broj ekipa, u kategoriji najbolji kulen, slanina i kobasica se takmičilo preko 18 izlagača, dok se u pravljenju i pečenju kobasice na licu mesta takmičilo 13 ekipa.

U kategoriji najbolji kulen treće mesto pripalo je Janu Hniljici iz Bačkog Petrovca, drugo mesto Janu Vali iz Selenče, dok je po oceni žirija prvo mesto pripalo Nebojši Milinoviću iz Bača.

U kategoriji najbolja slanina treće mesto pripalo je Miletu Ikaču iz Bača, drugo mesto Petru Jovanoviću iz Obrovca, dok je nagradu za prvo mesto osvojio Jan Hniljica iz Bačkog Petrovca.

U kategoriji najbolja kobasica treće mesto pripalo je Milanu Končaru iz Bača. Drugo mesto u istoj kategoriji pripalo je Karolu Horvatu iz Bačkog Petrovca, dok je prvo mesto pripalo Janu Hniljici iz Bačkog Petrovca.

U delu takmičenja koji se odnosi na pravljenje i pečenje kobasice na licu mesta, pobeda je pripala ekipi „Rad 2016“ iz Bača.

Ovogodišnja manifestacija privukla je veliki broj posetilaca i izlagača, koji su izlagali vino, slatko, med, rakiju, likere od limuna i grožđa, sok od đumbira, kao i krzno, nakit i suvenire.

Kulturno-zabavni deo programa uveličali su članovi ženske pevačke grupe KUD-a „Mladost“ iz Bača, a svi posetioci mogli su da uživaju u živoj svirci.

Svim najboljim takmičarima dodeljene su prigodne nagrade zahvaljujući sponzoru „Alevi doo“ iz Beograda.