Foto: gastro.24sata.hr
Indijaneri
Za sve ljubitelje čokolade i penastog fila, indijaneri su odličan izbor. Godinama među stranicama maminih recepata i prvi odabir kada vam treba nešto ultra slatko i dekorativno. Tanka piškota, čvrsto umućen šne i glazura dovoljni su da poželite da ova rapsodija ukuca u vašim nepcima traje zauvek.
NAČIN PRIPREME – U posudu staviti prosejano brasno, na listice isečeni margarin sobne temperature, 100 g šećera, 1 zumance, 1 jaje, mleko i kakao.Umesiti sve ove sastojke u glatko testo, prekriti folijom i ostaviti sat vremena da miruje. Testo kada ostoji razvući oklagijom i vaditi krugove. Postaviti na pleh i peći 10 minuta na 200 stepeni. Za sneg je potrebno umutiti pet belanaca postepeno dodajući šećer. Mutiti ih 20 minuta i dodati. Drugu polovinu šećera ušpinovati u gust sirup. Za glazuru istopiti čokoladu i dodati preliv.
POTREBNI SASTOJCI:
- ZA TESTO
- 400 g brašna
- 200 g margarina
- 50 g kaka
- 2 kasike mleka
- 1 jaje
- 1 žumance
- 100 g šećera
- ZA SNEG
- 5 belanaca
- 20 ml vode
- 250 g šećra
- ZA GLAZURU
- 100 g. čololade za kuvanje
- 70 ml ulja