Foto: recepti.com

Turoš čusa

Tradicionalno mađarsko jelo, odličnog ukusa koje i po svom izgledu svedoči o bogatstvu različitosti ovog dela ravnice. Za sve sladokusce i ljubitelje čuvenog spoja testa i mesa, ovaj delikates će biti pravi izbor.

NAČIN PRIPREME – Slaninu iseckati na kockice, propržiti na ulju da bude hrskava i izvaditi iz tiganja. Rezance skuvati u posoljenoj vodi i procediti. U istom tiganju, propržiti skuvanu testeninu (paziti da ne zagori), dodati iseckan čen belog luka, 200 ml pavlake i 150 g sira (koristila sam sremski) i promešati. Posoliti, pobiberiti, pa dodati ostatak pavlake i sira, ponovo posoliti i pobiberiti i promešati. Na kraju dodati prženu slaninu i posuti alevom paprikom. PRIJATNO!

POTREBNI SASTOJCI:   

  1.  300g širokih čipkastih rezanaca
  2. 150g prošarane slanine
  3. 300g sitnog kravljeg sira
  4. 400ml kisele pavlake
  5. 1 čen belog luka
  6. po ukusu soli, bibera i aleve paprike
  7. po potrebi ulja