Foto: ukusivojvodine.rs

Perkelt

Tradicionalni nadaleko poznati mađarski gulaš i specijalitet koji se pod uticajem Austrougarske, vekovima unazad priprema u Vojvodini, a najviše u regiji Bačke. Spravljen od najkavlitetnijeg junećeg mesa koje se dinsta na tihoj vatri, začinjen kvalitetnom crvenom paprikom pobudiće sva vaša čula, koja kroz ovo jelo mogu da dožive autentičnu kuhinju ravnice.

NAČIN PRIPREME – Najkvalitetnije juneće meso, najčešće od vrata, plećke i kolenice se iseče na sitne kocke dimenzije 3×3 cm i dinsta na masnoći i crnom uprženom luku. Jelo se mesa dok ne ispari sok, potom dodati začine po ukusu i naliti vodu. Pri kraju dodati čašu belog vina. Kuvati dok meso ne omekani. Servirati vruće. Poslužiti uz kuvano testo i svežu kupus salatu. PRIJATNO!!!

POTREBNI SASTOJCI:  

  1. Kilogram junetine  (za 4 osobe)
  2. 3 čena belog luka   
  3. 1l crvenog vina 
  4. 3 kašičice slatke tucane paprike
  5. 1 kašičica ljute tucane paprika