Foto: noninazdravakuhinja.com
Njoke
Karakterističan i specifičan delikates od testa, za sve zljubitelje modifikovane “italijanske” kuhinje, pravljen “po naški”. U vrelim letnjim danima koji nam predstoje, odlično ide uz povrće, lagano meso, sir i pikantne prelive. Obarene ili zapečene u rerni ispuniće sva vaša očekivanja.
NAČIN PRIPREME – Oguljen krompir iseckati na kocke i staviti da se prokuva. Napraviti pire, začiniti uz ulje, margarin, so i mleko. Ostaviti da se ohladi. U prohlađenu smesu dodati jaje i zamesiti uz malo brašna. Oblakiovati “glistu” i seći na jednake deliće. U ključalu slanu vodu ubaciti njoke. Nakon što se podignu na površinu kuvati ih još 2-3 minuta. Izvaditi i staviti u vatrostalnu posudu. Prelijte sosom po želji. Poslužiti uz sezonsku salatu. PRIJATNO.
POTREBNI SASTOJCI:
- Brašno
- Jaje
- Voda
- So
- Pavlaka
- Prezla
- Kropmir
- Kremasti sir