Foto: coolinarika.com

Nasuvo sa makom

Jelo od testa za sve prilike, slano ili slatko, toliko tipično za Vojvodinu, kao pica za Italiju ili pikantni gulaš za Mađarsku. Jelo se svakodnevno, a jednako su mu se radovali kako mladi tako i stariji članovi familije.

NAČIN PRIPREME – Zamesiti testo i dodati sve neophodne sastojke. Mutiti, a kada smesa dobije željenu gustinu oklagijom razviti rezance i iseći na trakice. Prokuvati u vreloj vodi, procediti i dodati fil po želji. U posebnu šerpu staviti mleko, dodati šećer, vanil šećer, mak i mleko. Kuvati na tihoj vatri desetak minuta, dok mleko ne ispari, a masa bude kremasta. Pomešati sa testom i dodati šećer po želji. PRIJATNO!

POTREBNI SASTOJCI:  

  1. Brašno
  2. Jaje
  3. Voda
  4. Prašak za pecivo  
  5. So
  6. Mak – 200g
  7. Mleko  – 200ml
  8. Šećer – 2 kašike