Foto: secanja.com
Ekleri
Mnogi vrsni sladokusci će vam reći da kada jednom probate eklere, svi drugi deserti padaju u zaborav. Kolač hrskave i sočne teksture, na prvi pogled “mlađi sin” njenog veličanstva Princes Krofne. I danas se služi u svim prilikama jer čokolada ne poznaje granice i povode.
NAČIN PRIPREME – U ključalu vodu dodati ulje pa skloniti sa vatre, potom dodati brašno i mešati dok smesa ne bude gusta. Nakon toga ostaviti da se ohladi. Kada je mlaka dodati jaja i umutiti mikserom. Napuniti špricu smesom i poredati u tepsiju koja se potom stavlja u rernu (prethodno zagrejanu na 200 stepeni). Biskvit peći 15 – 20 minuta. Za to vreme, u pola litre mleka zakuvati dva pudinga od vanile i četiri kašike šećera pa ostaviti da se skroz ohladi. Pečen ekler preseći na pola, a filom napuniti sredinu. Šlag umutiti i dodati po želji. Preliti glazurom od čokolade. Poslužiti uz kafu ili ohlađene jagode. PRIJATNO!
POTREBNI SASTOJCI:
Testo:
- Jedna šolja vode
- Jedna šolja ulja
- Brašno – 400g
- Jaja – 3 kom
Fil:
- 0,5l mleka
- Dva pudinga od vanile
- Dve kesice šlaga
- Čokolada za kuvanje – 200g
- Šećer – 4 kašike