Održan 17. Bački kotlić

 

Turistička organizacija opštine Bač održala je u subotu 21. 08. 2021. godine, u Gradskom parku u Baču, gastronomsku manifestaciju „Bački kotlić“, sedamnaesti put zaredom.

Na manifestaciji je bio prijavljen rekordan broj ekipa, ukupno 120, koji su kuvali riblju čorbu, od kojih je 89 ekipa predalo uzorak na žiriranje.

Manifestaciju „Bački kotlić“ su uveličali i svojim prisustvom ukazali posebnu čast: Načelnik Južnobačkog upravnog okruga g. Milan Novaković, ispred Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam g. Slavoljub Arsenijević, predsednik opštine Odžaci g. Goran Nikolić.

Članovi stručnog žirija: Drenka Kulaš iz Bođana, Samer Alsous iz Bača i Gojko Grbić iz Apatina, su nakon višesatnog većanja, doneli odluku da nagrada za treće mesto pripadne ekipi „Džonus“, dok je drugo mesto osvojila ekipa Šah klub „Kraljev gambit“.

Ovogodišnji pobednik „Bačkog kotlića“ je „Lovačka ekipa“, koju je predvodio Vladimir Radić.

Pobednička ekipa je osvojila putovanje na Divčibare, sedam dana za 4 osobe, veliki kotlić sa nogarama, ogledalo iz staklarije „Taman“, diplomu i pehar, kao i papriku, poljoprivrednog gazdinstva „Šomoši“.

Posebno interesantan deo manifestacije, svake godine bude izbor za najlepše dekorisan sto. Ovogodišnji žiri, koji je radio u sastavu: Nataša Zagorčić, Jelena Ristić i Svetlana Tubić Nikolić Budić, dodelio je ekipi „Sećanje na Nećka“ ovu nagradu.

U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovali su članovi KUD-a „Mladost“ iz Bača, koji su se u igračkom delu programa predstavili koreografijom igara „iz Leskovca“ i „Džambaskim igrama“. Stručni rukovodilac ansambla je Magdalena Bartolović Štrbac. Nakon toga, publika je uživala u pevačkom bloku članova Kulturno-umetničkog društva „Mladost“.

Za sjajan provod, bio je zadužen Nemir bend iz Futoga.

Manifestaciju „Bački kotlić 2021.“ je pratio veliki broj kako lokalnih, tako i regionalnih medija, poput kolega iz medijskih kuća: BAP, TV K25, Radio Novi Sad, Udruženje turističkih novinara Vojvodine, Top Srbija, Radio televija Vojvodine, Novosadski reporter, Radio Bačka, Balkan Trip i ovom prilikom im se zahvaljujemo što su došli da izveste o jednoj od naših najvećih manifestacija.

Turistička organizacija opštine Bač se posebno zahvaljuje dugogodišnjim sponzorima ove manifestacije: firmi „BIOFISH“ iz Apatina, Opštini Bač, Domu zdravlja Bač, poljoprivrednom gazdinstvu „Šomoši“ iz Bača, staklariji „Taman“ iz Novog Sada, pekari “Šone” iz Bođana, kao i svim posetiocima, takmičarima i gostima, koji su svojim prisustvom upotpunili manifestaciju „Bački kotlić 2021”.