Turistička organizacija opštine Bač organizovala je desetu po redu tradicionalnu gastronomsku manifestaciju “Bačka kulenijada i kobasicijada” u Gradskom parku u Baču, 22.aprila 2023.

U kategoriji najbolja kobasica treće mesto pripalo je Jeleni Bjelobabi iz Bača, drugo mesto Karolu Horvatu iz Bačkog Petrovca, dok je najbolji u ovoj kategoriji bio Jan Hniljica iz Bačkog Petrovca.

U kategoriji najbolji kulen treće mesto pripalo je Draganu Ćulibrku iz Novog Sada, drugo mesto je osvojio Nebojša Milinović iz Bača, dok je po oceni žirija prvo mesto osvojio Jan Hniljica iz Bačkog Petrovca.

U kategoriji najbolja slanina treće mesto pripalo je Predragu Torubarovu iz Bača, drugo mesto Karolu Horvatu iz Bačkog Petrovca, dok je prvo mesto pripalo Draganu Ćulibrku iz Novog Sada.

U kategoriji najbolja pečena kobasica treće mesto pripalo je Udruženju penzionera iz Vajske, drugo mesto su osvojili “Zaboravljeni” iz Bača, dok je pobedu u ovoj kategoriji odneo Karol Horvat iz Bačkog Petrovca.

Kulturno-zabavni deo programa uveličali su članovi KUD-a “Mladost” iz Bača svojim povačkim i igračkim delom.

Lepo vreme, prijatna atmosfera, posetioci, gosti, učesnici i izlagači učinili su ovu manifestaciju tako da ostane u najlepšem sećanju.

Pobednicima u ove četiri kategorije dodeljene su prigodne nagrade zahvaljujuci sponzoru ove manifestacije “Aleva doo” iz Beograda.