Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ od 23. do 26. februara održan je 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu.

Turistička organizacija opštine Bač predstavila se na ovogodišnjem Sajmu na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom Vojvodine, kao i sa turističkim organizacijama Kovina,Bečeja, Bačke Palanke, Bačke Topole, Odžaka, Stare Pazove, Žitišta, Nove Crnje, Sremske Mitrovice, Bačkog Petrovca i Sombora.

Na ovogodišnjem sajmu turistički potencijal Bača predstavljen je kroz kulturno-istorijske lokalitete, bogatstvo različitosti, prirodni potencijal, kao i svi turistički subjekti naše opštine: ugostiteljske objekte, restorane, čarde i ostali.

Dan pre zvaničnog otvaranja kapija za posetioce, u prisustvu brojnih domaćih i stranih gostiju, među kojima su prednjačili predstavnici Narodne Republike Kine, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma, upriličen je program kojim je obeležen početak rada ove najveće turističke smotre u zemlji i regionu.

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ od 23. do 26. februara 2023. godine u halama 1, 1A i 4 učestvovalo je oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta.

Gospođa Čen Bo, ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji, jedne od kolevki ljudske civilizacije, rekla je da postoji velika perspektiva turističke saradnje Kine i Srbije, kao i da je posebna raduje što je Kina zemlja partner ovogodišnje manifestacije.

Turistička ponuda i brojni promotivni sadržaji na štandu Turističke organizacije opštine Bač privukli su veliku pažnju posetilaca već prvog dana. U organizaciji Turističke organizacije Vojvodine, Udruženje ugostitelja Vojvodine su nam predstavili karakteristične vojvođanske proizvode i specijalitete pravljene od istih koji se služe u ugostiteljskim objektima u opštini Bač.

Tokom održavanja Sajma štand Turističke organizacije opštine Bač posetili su predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i dugogodišnja saradnica prof. Snežana Štetić i mnogobrojni saradnici i ljubitelji putovanja.

Takođe, istog dana Generalni sekretar Vlade, Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, Turistička organizacija Srbije, Narodna banka Srbije i program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) organizovala je za lica iz lokalnih samouprava zadužena za kategorizaciju objekata u skladu sa zakonom o ugostiteljstvu, kao i za lokalne organizacije predstavljanje nove finansijske usluge.

Profesor Dr. Bruk Hensen, Univerzitet Južne Floride i saradnica UNDP.

Sajam turizma zvanično je zatvoren 26.02. Turistička organizacija opštine Bač je veoma zadovoljna svojim učešćem i predstavljanjem na međunarodnom sajmu, kao i budućim saradnjama sa ostalim izlagačima, turističkim agencijama i posetiocima.