Turistička organizacija opštine Bač održala je u četvrtak 19.01.2023. godine, na jezeru Provala u Vajskoj, manifestaciju „Plivanje za časni bogojavljenski krst“ šesti put zaredom. Na manifestaciji je bilo prijavljeno 16 učesnika kako iz Bača, tako i iz okolnih opština.

Ovogodišnji pobednik u „Plivanju za časni  bogojavljenski krst 2023“ je saobraćajni policajac Nemanja Vranješ iz Plavne. Pobednik je osvojeni krst poklonio jednoj dami koja se ova godine takmičila, Dragici Barudžiji i time pokazao pravi podvig jednog časnog muškarca.

Među plivačima su ove godine našla i jedna odvažna dama, Dragica Barudžija iz Novog Sada. Svoju hrabrost i junaštvo učešćem su dokazi i: Radovan Ćulibrk, Mihajlo Jovanov, Milan Dobrijević, Đorđe Milinović, Stojan Rajak i Uroš Dević iz Bača, Milovan Grublješić, Aleksandar Grmuša i Nemanja Vranješ iz Plavne, Vladimir Milašinović iz Bačkog Novog Sela, Zoran Vukašinović, Duško Dragišić i Srđan Sekulić iz Bođana, Jovan Ivančić i Branislav Filipović iz Bačke Palanke.

Takođe su pobednik Nemanja Vranjes, dama Dragica Barudžija i najmlađi učesnik Stojan Rajak dobili prigodne poklone u vidu ikone i suvenira iz opštine Bač, koje im je uručio prrdsednik opštine Bač, dr Steva Panić. Ostatak učesnika su dobili uahvalnice od Turističke organizacije opštine Bač, koje je takođe uručio predsednik opštine Bač.

Manifestaciju „Plivanje za časni bogojavljenski krst 2023“ je pratio veliki broj kako lokalnih, tako i regionalnih medija, poput kolega iz medijskih kuća: BAP, K25 iz Odžaka, Vojvodina uživo, Radio Bačka i ovom prilikom im se zahvaljuejmo što su došli da izveste o jednoj od naših manifestacija.

Ovim činom vernici se nadmeću i pokazuju svoj viteški podvig, a nas ostale podsećaju na poruke praznika: jedinstvo i širenje mira i ljubavi koje je Isus slao i otpočeo misiju uspostavljanja hrišćanstva, vere koja nas ujedinjuje. Svi oni su naši današnji pobednici i na tome im čestitamo.

Turistička organizacija opštine Bač se posebno zahvaljuje dugogodišnjim saradnicima ove manifestacije: Opštini Bač, Policijskoj upravi Bač, JVP „Vode Vojvodine“, restoranu „Bački Dvor“ kao i svim posetiocima, takmičarima, koji su svojim prisustvom upotpunili manifestaciju „Plivanje za časni krst 2023“.